Usrećite psa domaćim pilećim grickalicama

Usrećite psa domaćim pilećim grickalicama

Ako volite da kuvate za članove porodice, Vaš pas ne treba biti izuzetak. Lako je odabrati slatke poslastice u pet-šopu, ali zašto ne biste usrećili psa praveći sveže poslastice kod kuće?
Imamo recept za domaće pileće aromatizirano jelo koje će oduševiti Vašeg psa, a verovatno većinu sastojaka imate u kuhinji. Ove pseće grickalice mogu se napraviti sa samo nekoliko sastojaka, i naravno sve su bezbedne za njih.  Takođe ovo je sjajn način da budete sigurni šta Vaš pas unosi jer i sami znate da se u većini pseće hrane nalaze dodatni sastojci i aditivi koji nisu baš zdravi za pse. Kliknite za kompletan video recept!

SASTOJCI

  • 100 gr pilećih grudi
  • 1 veća oprana i očišćena šargarepa
  • grančica peršuna (bez stabiljke)
  • želatin (bez aditiva i zaslađivača)
  • Voda

PRIPREMA

Stavite piletinu, šargarepu i peršun u lonac. Dodajte dovoljno vode da to sve pokrijete. Uključite šporet na srednje jakoj vatri.
Trebalo bi oko 30 minuta da se piletina skuva i omekša šargarepa. Kad to završite, piletinu,šargarepu i peršun stavite u blender i napravite pire.
Nakon toga iz posude u kojoj se kuvala piletina prespite 200 ml vode u zasebnu posudu u kojoj ćete pomešati vodu sa želatinom i mešajte nekih 30ak sekundi.
Dodajte sada pire napravljen od piletine, šargarepe i peršuna u tu posudu sa vodom i želatinom i mešajte dok ne dobijete teksturu sličnu žumancetu.
Kada ste to završili ubacite tu smesu u modle i ostavite da se hlade u frižideru 2 sata. Nakon toga imate domaće grickalice spremne za Vašeg psa.

Izvor: https://iheartdogs.com/your-dog-will-thank-you-for-these-amazing-homemade-chicken-jello-snacks/
Telefon:
Email: info@kuckuc.rs
Srbija
11000 Beograd