Najbolja hrana za pse

Najbolja hrana za pse

Najbolja hrana za pse

Pitali smo naše pratioce na Instagram stranici “KucKucSrbija” koji su brendovi na osnovu njihovog iskustva najbolji kada pričamo o ishrani pasa. Pogledajte šta su rekli.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Untitled-design-6.png
Orijen hrana za pse

1. Orijen

Orijen hrana za pse je kanadski ultra premium brend kompanije Champion Petfoods. Ove granule karakteriše najviši kvalitet zahvaljući svežim sastojcima dobijenim sa lokalnih farmi i rančeva, planinskih prerija i divljih voda. Izuzetna raznovrsnost proteina životinjskog porekla ove recepte izdvaja u odnosu na sve druge brendove na tržištu. Dve formule su namenjene štencima (Puppy i Puppy Large – za velike rase), dok su ostale namenjene odraslim psima. Six Fish odlikuje 6 različitih izvora ribljih proteina, Regional Red predstavlja miks najkvalitetnijih crvenih mesa, dok je Original napravljen od živinskog mesa i ribe.

Frendy hrana za pse

2. Frendy hrana za pse

Ovaj domaći brend počeo je sa radom od 2009. godine. Važe za brend sa jako kvalitetnom hranom. U ponudi imaju suvu, poluvlažnu i vlažnu hranu.

FRENDY JUNIOR je potpuna hrana za ishranu štenadi pasa svih rasa, u fazi dojenja i sve do završetka rasta. Obezbeđuje Vašim mladim ljubimcima potpunu i uravnoteženu ishranu. Hrana je napravljena od pažljivo biranih sastojaka vrhunskog kvaliteta. Sadrži sve vitamine i minerale neophodne za pravilnu i izbalansiranu ishranu. Granule su manjeg oblika, kako bi se olakšalo žvakanje i pospešilo varenje. Obezbeđuje Vašem ljubimcu brz rast i dobar razvoj.

Nutritivna vrednost Frendy Junior hrane za pse:
Proteini 27%
Masti 12%
Celuloza max. 4%
Kalcijum 2,0 – 2,6%
Fosfor 1,0 – 1,6%

Vitamini u 1kg:
Vitamin A 18.500 IJ
Vitamin D3 1.800 IJ
Vitamin E 220 mg

FRENDY ADULT je potpuna hrana za ishranu svih rasa pasa, izloženih većim fizičkim aktivnostima.
FRENDY ADULT obezbeđuje Vašim ljubimcima potpunu i uravnoteženu ishranu. Obezbeđuje Vašim ljubimcima dobro zdravlje, održava rast jake i sjajne dlake.

Nutritivna vrednost Frendy Adult hrane za pse:
Proteini 26%
Masti 14%
Celuloza max. 4%
Kalcijum 1,0 – 2,0%
Fosfor 1,0 – 2,0%

Vitamini u 1kg:
Vitamin A 12.050 IJ
Vitamin D3 1.300 IJ
Vitamin E 140 mg

Husse hrana za pse

3. Husse hrana za pse

Husse je osnovan u  Švedskoj 1987. Imamo predstavništvo Husse hrane i za Srbiju, te ove proizvode ljudi iz Hussea mogu dostaviti direktno na kućnu adresu. Husse poseduje širok asortiman hrane za pse, te možete da birate da li želite suvu ili vlažnu hranu, hranu za štenad ili hranu za odraslog psa. Njihova hrana sadrži više od 80% životinjskog proteina.
Posetite njihov sajt: https://serbia.husse.com/ i upoznajte se sa njihovim ponudama.

N&D hrana za pse

4. N&D hrana za pse

Iz palete proizvoda Farmina izdvaja super premium suvu hranu za pse Natural & Delicious koja dolazi u sastavu grain-free ili low grain, odnosno sadrži veoma mali procenat žitarica ili je potpuno bez žitarica. Ovu hranu odlikuje vrhunski kvalitet sa svim neophodnim sastojcima za pravilan razvoj psa, sjajnu i zdravu dlaku i lako varenje. Reč je o potpuno prirodnoj hrani organskog porekla čiji kvalitet potvrđuje veliki broj zadovoljnih korisnika.
U klasi premium hrane za pse Farmina izdvaja Cibau, hranu koja pruža komletnu ishranu pasa svih rasa i uzrasta kao i Ecopet suvu hranu za pse odličnog kvaliteta koja odgovara i najprobirljivijim zahtevima a koju karakteriše veoma povoljna cena.

Essential hrana za pse

5. Essential hrana za pse

Essential hrana se sastoji od minimum 74% , pa do maksimum 95%, svežih ili sušenih sirovina životinjskog porekla: Gressingham pačetina, Ross piletina, meso Jelena (crvenog i lopatara), britanska jagnjetina, sveža jaja, škotski losos i pastrmke iz reke Avon.

 • ESSENTIAL je 100% hrana za pse bez žitarica.
 • ESSENTIAL je 100% hrana za pse BEZ GMO (ne sadrži genetski modifikovane sastojke).
 • Maksimalno 30% povrća, bobičastog voća, semena lana, voća, biljaka, vitamina i minerala. Sadrži jedinstveno visok procenat svežeg mesa/ribe/jaja u ukupnom procentu sirovina životinjskog porekla.
 • U svakom obroku se nalazi 6 kompleta sastojaka koji pozitivno utiču na vitalnost i zdravlje psa (npr. komplet probiotika, komplet za fleksibilne i zdrave zglobove i dr.).
Acana hrana za pse

6. Acana hrana za pse

“Dok se konvencionalne hrane za kućne ljubimce kod nabavke robe oslanjaju na brokere ili na sastojke iz masovne proizvodnje (često nepoznatog porekla), mi tražimo naše sastojke što bliže moguće domu – od proizvođača koje redovno posećujemo i u koje imamo potpuno poverenje.

Nepregledni plodni posedi u zapadnoj Kanadi izvor su kako nadahnuća tako i sastojaka “iz blizine doma”. Od Cobb pilića uzgojenih izvan kaveza i Angus govedine do divljeg iverka i crvene delišes jabuke. Crno tlo zapadne Kanade, brdovite farme i hladna čista jezera donose obilje prvoklasnih sastojaka nadomak našeg praga.

Josera hrana za pse

7. Josera hrana za pse

“Najviši kvalitet počinje pažljivim izborom sastojaka. Za naše vrhunske hrane za pse, mačke i konje, mi koristimo izuzetno kvalitetne, prirodne i zdrave sastojke. Mi ne koristimo genetski modifikovane sirove materijale i ne dodajemo soju i pšenicu, kao ni veštačke boje, ukuse i konzervanse. Mi ovo garantujemo ugovorom sa našim dobavljačima i redovno proveravamo u našoj akreditovanoj laboratoriji. Da bismo mogli da garantujemo konstantno visoke standarde kvaliteta, veliku važnost pridajemo dugoročnoj i pouzdanoj saradnji sa našim trgovačkim partnerima.

Podrazumeva se da komponente od mesa koje koristimo dolaze od životinja koje su pogodne za upotrebu od strane ljudi. Da bi se zaštitile divlje ribe, lososa za naše proizvode dobijamo iz evropskih uzgajališta. Pored toga, preferira se upotreba sirovina iz regiona za proizvodnju JOSERA premium hrane za životinje. “

PRE NEGO ŠTO BILO KOJI SASTOJAK UĐE U NAŠU KUHINJU, ODGOVARAMO NA SLEDEĆA PITANJA:

 • DA LI JE SASTOJAK BIOLOŠKI PRIMEREN?
 • KO JE FARMER ILI RIBAR I GDE JE SMEŠTEN?
 • JESU LI ŽIVOTINJE ODRŽIVO UZGOJENE? HUMANO? BEZ KAVEZA? SLOBODNO?
 • KAKO SE HRANE ŽIVOTINJE? JESU LI BEZ ANTIBIOTIKA I DODANIH HORMONA?
 • PROLAZE LI ŽIVOTINJE PROVERU KANADSKE VLADE O POGODNOSTI ZA LJUDSKU UPOTREBU?
 • JE LI RIBA ODRŽIVO ULOVLJENA?”
Platinum hrana za pse

8. Platinum hrana za pse

Šta Platinum hrana sadrži?

U našu hranu ulaze samo visokokvalitetne naminice pogodne i za ljudsku ishranuPLATINUM hrana garantovano ne sadrži: atraktante i vestačke arome, veštačke boje, mirise i konzervanse, pojačivače ukusa, genetski modifikovane sastojke (GMO)

Šta Platinum hrana NE sadrži?

Minimum 70% svežeg mesa. Proteini baš onakvi kakvi se nalaze u prirodiPirinač i krompir kao visokokvalitetni i lako svarljivi izvor ugljenih hidrataHladno ceđena ulja za optimalan balans masti, povrće sa prirodnim anti-oksidansimaKoren sarsaparile, ekstrakt zelenousne školjke i još mnogo različitih vrsta hranljivog bilja i vitamina.
Brit hrana za pse

9. Brit hrana za pse

Prema ocenama naših pratilaca na Instagramu, možemo zaključiti da se ova hrana veoma često koristi u ishrani pasa. Važi za jednu od kvalitetnijih hrana obzirom na sastojke koje sadrži i obzirom da povoljno utiče na rast i razvoj pasa.

Prednosti visokokvalitetne gotove suve (briketi) i vlažne hrana (konzerve) za pse:

 • pre svega obezbedjuje optimalan unos vitamina i minerala koje vi kućnom pripremom hrane, jako teško možete postići.
 • ekonomičnija opcija od kućne priprema (sa obaveznim vitaminsko mineralnim dodatkom)
 • štedi vaše vreme
 • vrhunski brendovi su garancija kvaliteta sastojaka (na žalost to često nije slučaj sa našom hranom)
 • kvalitetna vlažna hrana je idealan izbor, ali ukoliko je finansijski neprihvatljiva opcija, savetujemo kombinaciju suve i vlažne hrane (u odvojenim obrocima zbog lakšeg varenja)

Mane gotove hrane za pse:

 • Suva hrana zahteva dosta tečnosti, više puta povećava zapreminu u želudcu psa što može dovesti do zdravtvenih problema, posebno kod halapljivih i-ili osetljivih pasa. Nije pogodna kod pasa sklonih gastritisu. Ta mana se može prevazići potapanjem pre hranjenja ali mnogi psi radije jedu suvu.
 • Vlažna hrana je pakovana u razne vrste konzervi. Premazi unutrašnjosti svih konzervi (i ljudskih), su kontroverzni u pogledu štetnosti po zdravlje.
 • Gotova komercijalna hrana koja ne zadovoljava kriterijume visokokvalitetne može da bude diskutabilnog kvaliteta jer vi zapravo ne znate tačan sastav, poreklo sastojaka. Često sadrži veštačke konzervanse, aditive, boje koji su potencijalno štetni za zdravlje vašeg psa. Proteini su mahom biljnog porekla, uglavnom je bazirana na žitaricama, sa malim procentom proteina životinjskog porekla.
 • Komercijalni brendovi, često veoma poznati i dostupni u mega marketima, su u vlasništvu internacionalnih mega kompanija.

Izvor:
http://www.sparkyfashion.com/koja-je-najbolja-hrana-za-tvog-psa.html#.X6AFFUxKiUm

1 Komentar

 • Jelena Stojanovic
  Leonard on 12 јануара, 2021 17:30

  Slazem se da su Orijen, Acana i Essential vrhunske hrane kao i ND. Moj Leo Maltezer (3 godine) ih obozava i jede ih naizmenicno. Hvala na preporuci. Jelena Stojanovic, Beograd

Comments are closed.

Telefon:
Email: info@kuckuc.rs
Srbija
11000 Beograd