Pozitivni efekti jabukovog sirćeta kod pasa

Pozitivni efekti jabukovog sirćeta kod pasa

Kada imate psa koji pati od svraba kože ili ušiju, učinićete sve da pomognete. I, složićemo se svi, ovakvi preparati mogu biti izietno skupi i uticati na naš kućni budžet… Iz tog razloga Vam otkrivamo sredstvo koje svi imamo u kući, koje je jeftino i veoma delotvorno. Sve što morate da uradite je da odete do Vašeg kuhinjskog ormarića i uzmete jabukovo sirće.
Tačnije – organsko, sirovo, nefiltrirano jabukovo sirće. Predstavljamo Vam 3 načina kako jabukovo sirće može pomoći Vašem psu.

Svrab kože kod pasa

Jabukovo sirće može pomoći u ublažavanju svrabeža kože i osipa izazvanih gljivicama. Najbolji način primene je tako što ćete napraviti rastvor u boci sa raspršivačem 1:1 rastvora jabukovog sirćeta i vode i naneti ga direktno na delove koje su zahvaćene svrabežom, ali NE i na otvorene rane! Ako ovo ne pomogne ili iz nekog razloga ne možete da nanesete jabukovo sirće na telo Vašeg psa, probajte da jabukovo sirće uvrstite u njegovu ishranu dok se ne oporavi. Opšte je poznato da gljivice ne opstaju u kiseloj sredini , pa se zato predlaže da psu date 1/4 do 1/2 kašike sirćeta 2x dnevno.

Svrab uha, infekcija i njihovo tretiranje

Svrab kože neretko prati i svrab ušiju. Holistički veterinar dr Karen Becker preporučuje proaktivni režim čišćenja koristeći polovinu jabukovog sirćeta i pola pročišćene vode kako bi se sprečila infekcija uha.

1. Svakodnevno proveravajte uši psa da li se nakuplja cerumen koji može prouzrokovati svrab, bol i infekciju uha.
2. Očistite prljave uši pomoću pamučnih štapića natopljenih u rastvoru jabukovog sirćeta i pročišćene vode.

Jabukovo sirće kod uklanjanja buva i krpelja

Čak se i najzdraviji, najčistijii pas u nekom trenutku se može suočiti sa ovim dosadnim parazitima. Srećom, jabukovo sirće i ovde uskače u pomoć. Pre nego što pas izađe napolje, poprskajte ga 50/50 rastvorom jabukovog sirćeta i vode. Ono što još možete da uradite je da u hranu ili vodu psa dodate 2 kašike jabukovog sirćeta tokom sezone buva i krpelja. Ovo će zasigurno pomoći da Vaš pas bude manje privlačan za njih.

NAPOMENA: Kada koristite jabukovo sirće (bilo unosom hrane ili direktno na kožu), ne zaboravite da nadgledate psa zbog javljanja neželjenih reakcija. Nekim psima će možda trebati manja doza, a neki psi već mogu biti previše “kiseli”, i u tom slučaju jabukovo sirće nema nikakvog efekta.

Ispiranje kože čajem od jabukovog sirćeta

Ovo ispiranje tela može biti korisno za obnavljanje pH kože, smirivanje svrbeža kože, smirivanje osipa.

Sledeće sastojke zajedno pomešajte i čuvajte ih u staklenoj flaši sa zatvaračem:
Jabukovo sirće: 1/2 šolje
Zeleni čaj (ohlađen): 1/2 šolje
Destilovana voda: 1 šolja

Nakon kupanja, nanesite ovaj rastvor na kožu Vašeg ljubimca i masirajte. Dobro isperite i osušite, ili pustite da se čaj osuši sam od sebe. Ova kombinacija se takođe može čuvati u staklenoj posudi u frižideru (rok upotrebe do dve nedelje – na aplikovati ukoliko se pojavi buđ).

Izvor: https://www.dogsnaturallymagazine.com/3-simple-ways-apple-cider-vinegar-can-help-your-dog/

Telefon:
Email: info@kuckuc.rs
Srbija
11000 Beograd