6 trikova kako da Vaš pas zavoli sirovu hranu

6 trikova kako da Vaš pas zavoli sirovu hranu

Sirova hrana je najbolji izbor za zdravlje i dugovečnost Vašeg psa. Ali ponekad napraviti takvu promenu nije tako lako kao što ste se mislili.
U ovom blogu ćemo Vam predočiti 6 jednostavnih trikova kako da naučite psa da voli sirovu hranu.

Prvo sirovo jelo za Vašeg psa

Dakle, uradili ste Vaš deo posla i istražili kako i čime biste mogli da nahranite svog psa. Proverili ste svoj budžet i pronašli dobavljača mesa i kostiju. Možda ste čak i uložili u novi zamrzivač kako biste zamrzli ovaj delikates! Počinjete marljivo da seckate prvi novi obrok za Vašeg ljubimca. Vaš se pas se možda pita šta traje to toliko dugo.. Ali ona strpljivo čeka. Postavlajte sirovo meso ispred nje i očekujete oduševljenje, a dobijete samo pogeld u fazonu “Šta je bre ovo?!”.

Da li vam ovo zvuči poznato? Da li se Vašem psu ne sviđa novi način ishrane? Sačekajte, ne odustajte odmah!! Još nije vreme da taj zamrzivač stavite na Kupujem-Prodajem. Šta je to što možete da uradite da Vaš pas zavoli sirovu hranu?

Za neke pse žvakanje kostiju predstavlja napor

Uprkos najboljim namerama Majke prirode, neki psi jednostavno ne vole sirovu hranu. Ili bar misle da ne vole.
Možda zvuči glupo ali postoje psi koji smatraju da je žvakanje kosti = naporan rad. Možda ste i sami vlasnik razmaženog slatkog psa koji je lenj, koji voli da obrok bude u pravo vreme na pravom mestu, na određenoj temepraturi. S’ obzirom da je Vaš pas navikao na određenu vrstu hrane, uvek će očekivati takav nivo usluge.

Možda je pas samo navikao na određenu vrstu hrane

Nekada je pse teško odvići od svakodnevnih rutina pa tako i od svakdonevne hrane. Ako ste psa većinom vremena hranili samo granulama, njemu će sve osim toga biti nepoznanica, i teško da ćete ga lako ubediti da je to novo što ste mu servirali – hrana. Ukoliko ne vide otvarač za hranu ili kesu sa granulama, njima će to sve biti sumnjivo jer su navikli da se to pojavi pre serviranja i posluživanja hrane. Naravno ovo se ne dešava sa svim psima, tj. dešava se većinom kod manjeg broja pasa. Uglavnom psi sve što im servirate ili što Vam slučajno ispadne pojedu brže nego što ste Vi i shvatili da Vam je ispalo.

6 načina kako da ga ubedite da je sirova hrana super!

1) Udaljite se od hrane

Servirajte psu novu sirovu hranu i udaljite se od posude. Ovo će pomoći Vašem psu da se približi nepoznatoj hrani. Možda je psu neprijatno kada ga gledate jer misli da ta hrana koja je servirana uopšte nije za njega, pa je to razlog zašto uopšte i ne jede ili ne prilazi hrani. Radoznalost je jaka osobina svakog psa, tako da dajte mu vremena i udaljite se od činije sa hranom. Ukoliko pas ne krene da jede, nakon 10-20 minuta uzmite posudu, stavite je u frižider i poslužite istu tu hranu za sledeći obrok. Ne briniti, neće umreti od gladi.. Što pre shvati poentu, to je bolje za njega.

2) Neka nova hrana bude poslastica

Stavite malo nove hrane na kašiku. Za početak je hranite u obrocima veličine poslastice. Zatim joj suptilno pokažite posudu gde se nalaze nove “poslastice”. Vaš pas će misliti da je pobedio na lutriji i to će biti sjajan početak i za Vas i za njega!

3) Za početak malo prokuvajte sirovu hranu

Možda nije loša ideja da za početak prvo probate da skuvate meso kako biste pojačali osećaj za miris kod pasa. Ako mu hrana lepo miriše on će sve smazati za minut. Kako vreme bude odmicalo polako smanjujte vreme kuvanja sve dok pas ne bude krenuo da jede potpuno sirovu hranu.

4) Pokušajte da obroke pretvorite u igru

Ukoliko imate igračke koji Vaš pas voli da žvaće, ubacite malo i hrane u igračku kako bi pas polako prešao na novu hranu uz igru. Psi vole da se igraju, a osim hrane i igre, ovo će učvrstiti i Vašu vezu sa psom i ovako ćete raditi i na njegovoj mentalnoj stimulaciji.

5) Stavite omiljenu poslasticu preko nove sirove hrane

Ako Vaš pas ima omiljenu poslasticu, pokušajte da je malo pospete po novoj hrani. Jednom kada počne da jede jedva da će primetiti da se obrok promenio! Pospite malo sira ili neku drugu retku poslastica koju mu dajete. Nakon nekoliko dana prestanite da stavljate poslasticu preko hrane kako biste videli da li se pas navikao na čisto sirovu hranu.

6) Pretvarajte se da je hrana za Vas

Neka Vas pas gleda kako podižete kašičicu nove hrane i kako je stavljate u usta. Pretvarajte se da jedete i da baš uživate, a zatim joj ga ponudite da i ona proba. Mnogi psi definitivno misle da je hrana koju ljudi jedu mnogo ukusnija nego što oni dobijaju. Dakle, ako Vaš pas vidi da Vi „uživate“ u hrani, biće oduševljen kad mu budete ponudili da Vam se pridruži.

Vaš pas neće umreti od gladi!

Čak iako odbije da pojede nekoliko novih obroka, ne brinite, Vaš pas neće umreti od gladi! Njihov instinkt za preživljavanjem nije toliko slab da dozvole da se razbole ili da umru od gladi. Dajte mu vremena da se navikne i da krene da jede. Zasigurno ćete biti zadovoljni jednom kad krene i zasigurno ćete videti kako je Vaš pas zdraviji, agilniji, razigraniji!

Da li Vi hranite svog psa sirovom hranom? Kakva su Vaša iskustva, kako ste ga navikli da pređe na novu hranu? Pišite nam u komentarima!

Izvor: https://www.dogsnaturallymagazine.com/feeding-raw-meat-to-your-dog/

Telefon:
Email: info@kuckuc.rs
Srbija
11000 Beograd